Un camion a derapat, a ieșit de pe drum și s-a izbit de un tren

Un camion a derapat, a ieșit de pe drum și s-a izbit de un tren

Un accident rutier s-a produs miercuri după-masa pe DN1, între Oradea și Cluj. În accident sunt implicate un TIR, un autoturism și un tren.


„În județul Cluj, pe DN 1 Cluj-Napoca – Oradea, în zona localității Bologa, a avut loc o coliziune între un autoturism și un autotren. În urma impactului, autotrenul a ajuns în gabaritul căii ferate, pe magistrala 300, între stațiile CF Aleșd și Huedin, iar un tren de călători, care circulă pe relația Oradea – Cluj-Napoca, a intrat în coliziune cu autotrenul în cauză. Evenimentul s-a soldat cu rănirea conducătorului autotrenului, acesta fiind conștient. Circulația feroviară este întreruptă pe magistrala 300″, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Conducătorul unui ansamblu de vehicule se deplasa pe DN1E60 înspre Oradea, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sensul opus. În urma impactului ansamblul de vehicule a ajuns pe calea ferata. După aproximativ 10 minute, conducătorul ansamblului de vehicule s-a urcat în cabina tirului, moment în care cabina a fost lovită de trenul inter regio ce se deplasa înspre Cluj-Napoca rezultând rănirea conducătorului tirului. Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a unui pasager din autoturism”, precizează, într-o informare scrisă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Potrivit CFR SA, patru trenuri au fost afectate. „Staționează, la această oră, trenul R 15858 (în zona în care a derapat tirul), IR 15034 oprit temporar în stația Poeni, IR 1535 oprit temporar în stația Huedin și trenul 367-2 va fi oprit temporar în stația Ciucea”, informează CFR SA.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.