UE explică de ce șoferii de camion trebuie să introducă manual în tahograf trecerea frontierei Recomandat

UE explică de ce șoferii de camion trebuie să introducă manual în tahograf trecerea frontierei

Comisia Europeană a venit cu o serie de precizări legate de modul în care șoferii profesioniști trebuie să înregistreze manual trecerea granițelor.


Această cerință este stipulată în Pachetul Mobilitate și se aplică din februarie 2022.


INTREBARE. Care este scopul înregistrării manuale a punctelor de trecere a frontierei în tahograf?


Obligația de a introduce manual în tahograf simbolul țării în care șoferul intră după trecerea unei frontiere a unui stat membru se aplică începând cu 20 august 2020 pentru șoferii care conduc vehicule echipate cu un tahograf analog și, începând cu 2 februarie 2022, pentru șoferii care conduc vehicule echipate cu tahograf digital, inclusiv prima versiune a tahografului intelligent.
Obiectivul principal al acestor dispoziții este de a facilita aplicarea dispozițiilor privind operațiunile de cabotaj și privind detașarea șoferilor.
Această cerință este o măsură tranzitorie înainte ca o nouă versiune a tahografului inteligent să poată înregistra automat trecerile frontierei. Toate vehiculele înmatriculate pentru prima dată începând cu 21 august 2023 trebuie să fie echipate cu un astfel de tahograf.

Vehiculele echipate în prezent cu un tahograf analog sau digital non-inteligent vor trebui să fie echipate cu acest nou tahograf până cel târziu la 31 decembrie 2024, în timp ce vehiculele echipate în prezent cu un tahograf inteligent vor avea timp, până la 18 august 2025 cel târziu, să le modernizeze.
În sfârșit, toate vehiculele utilitare ușoare a căror masă maximă admisă este între 2,5 și 3,5 tone și care sunt angajate în activități de transport internațional sau de cabotaj vor trebui să fie echipate cu acest tahograf începând cu 1 iulie 2026.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.