Ucisă de un șofer de TIR român care se uita la TV pe mobil

Ucisă de un șofer de TIR român care se uita la TV pe mobil

Nu folosiți telefonul mobil sau alte dispozitive în timp ce conduceți! Este sfatul polițiștilor pe care tot mai mulți șofer îl ignoră. Este și cazul lui Viorel Săndulache, un român care lucrează ca șofer de TIR și care a lovit o studentă de 21 de ani pe o stradă din Anglia.

Românul se uita la TV pe telefon în momentul în care a lovit-o pe tânără și nu a avut timp să reacționeze. Fata a murit după 3 zile, la spital. Accidentul s-a produs în Anglia, în urmă cu 2 ani, însă cazul este judecat acum și se așteaptă o sentință din partea magistraților.

Abigail Harvey, o studentă de 21 de ani din Langdon Hills, se afla în mașina sa, un Audi A1, în momentul în care a fost lovită din spate de TIR-ul condus de Viorel Săndulache.

Șoferul de TIR a fost dus în fața judecătorilor
Procesul în care este judecat șoferul de TIR a ajuns pe rolul Tribunalului Maidstone Crown din Londra abia la începutul anului 2019. Românul a recunoscut că nu era atent la drum în momentul în care s-a produs accidentul. Anchetatorii au cerut însă ca el să fie judecat pentru condus periculos. Dacă judecătorii vor încuviința, Viorel Săndulache ar putea primi pedeapsa maximă (14 ani de închisoare cu executare) în cazul în care va fi găsit vinovat.

Procurorii s-au uitat în telefonul șoferului de TIR și au concluzionat că acesta a folosit telefonul înainte de a lovi mașina în care se afla studenta de 21 de ani. El ar fi efectuat 2 căutări pe Google. „Prima căutare a fost un episod al unui show de televiziune din România. A doua căutare a fost următorul episod”, a declarat Nina Ellin, procuroarea care se ocupă de caz.

Românul s-ar fi uitat la show-ul de televiziune în momentul în care a produs teribilul accident. Anchetatorii susțin că există imagini cu șoferul în timp ce acesta se uită în jos și râde, cu doar câteva momente înainte de impactul violent.

(playtech.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.