Trei cetățeni străini ascunși într-un autocamion, depistați la Punctul de Frontieră Calafat Recomandat

Trei cetățeni străini ascunși într-un autocamion, depistați la Punctul de Frontieră Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat doi cetățeni sirieni și un palestinian, în compartimentul marfă al unui autocamion, ascunși în saci de plastic, care intenționau să ajungă ilegal în Germania.

În data de 26.08.2021, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc în vârstă de 43 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, metal din Turcia pentru Germania.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, s-a constatat că șnurul asigurator nu era trecut prin toate inelele metalice care asigură sistemul de sigilare, motiv pentru care s-au dispus verificări suplimentare.

Astfel, în compartimentul de marfă al autocamionului, au fost descoperite ascunse în saci de plastic trei persoane de sex masculin, care se foloseau pentru a respira de un sistem artizanal din furtunuri.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că cei trei bărbați, doi de naționalitate siriană, ambii în vârstă de 21 de ani și unul de origine palestiniană, în vârstă de 43 de ani, s-au urcat în autocamion de pe teritoriul Turciei, fără a avea consimțământul șoferului. Aceștia intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii străini împreună cu șoferul și autocamionul au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.