Țeapă de 10.000 de euro luată de un piteștean de la un șofer profesionist Recomandat

Țeapă de 10.000 de euro luată de un piteștean de la un șofer profesionist

10 mii de euro a pierdut un piteștean care a folosit un șofer de TIR pe post de curier.

Un piteştean i-a dat 10.000 de euro unui şofer de camion, să-i ducă în Germania. Nu i-a mai văzut niciodată şi nici nu ştie cum poate să recupereze suma, chiar dacă a făcut plângere la poliție împotriva şoferului.
Banii ar fi trebuit să ajungă la un prieten din Germania și să fie investiți într-o mașină. Cel care i-a preluat, i-a dat pierduți pe drum. Păgubitul a încercat să îi recupereze cu ajutorul polițiștilor, dar zadarnic. Astfel de servicii au devenit o practică printre șoferii de tiruri sau autocare. Câștigă un comision pentru a duce la destinație anumite pachete. Un român stabilit în Germania a aşteptat mult şi bine să ajungă la el 10.000 de euro, trimişi de un prieten din Piteşti, pentru achiziţionarea unui autoturism. Piteşteanul a ales să trimită banii cu un şofer de TIR, dar acesta nu a dus niciodată suma la destinaţie.
Păgubitul s-a interesat prin prieteni și i-a fost recomandat un șofer de TIR. Cunoscut ca fiind un tip serios, a primit plicul cu bani la ieșirea din Pitești și a promis că îl va duce la destinație. În Germania, urma să îi preia un alt român, dar asta nu s-a mai întâmplat. Aprope de destinație, conducătorul devenit curier a sunat să spună că banii au dispărut.
De atunci a început ancheta și a trecut mai bine de un an. Șoferul încă susține că nu știe cum au dispărut banii, iar polițiștii i-au spus păgubitului că vor cere o expertiză cu detectorul de minciuni.
Bărbatul susţine că i-a dat banii şoferului cu martori, apoi a mers la Poliţie şi la Parchet şi a depus plângeri. S-a întâmplat în urmă cu doi ani, iar de atunci şoferul nu a fost trimis în judecată.
Reclamantul spune că, mai mult, şoferul de TIR face în continuare curse cu camionul în Germania şi e posibil, crede el, să mai fi păcălit şi alţi oameni care l-au folosit pe post de curier.
Păgubitul nu ştie dacă se mai spere la recuperarea sumei, dar sigur nu va mai folosi niciodată şoferii de camion sau de autocar, drept curieri, atunci când va mai avea ceva de trimis în străinătate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping