Șoferii vor fi opriți de echipaje mixte CNAIR – Poliția Română Recomandat

Șoferii vor fi opriți de echipaje mixte CNAIR – Poliția Română

CNAIR anunță că încep anchetele de circulație pe rețeaua națională de drumuri naționale. Șoferii vor fi opriți în trafic și vor fi chestionați.

Miercuri, 21 septembrie, acțiunile se vor desfășura între orele 8.00 – 12.00 și 14.00 – 18.00.

Este vorba despre un studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare, precizează CNAIR.

Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

originea plecării în cursa (ex.: Alba Iulia, București, Zalău)

destinația cursei (ex.: Cluj-Napoca, Sibiu, Suceava, Chișinău)
scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri)
pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii
pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.
CNAIR menționează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și V.V. Delamarina, jud. Timiș, și pe DN 57B – Petnic, jud. Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

În Alba, va fi organizat punct de anchetă pe DN74, la km 98+300.

Următoarele studii de circulație se vor desfășura sub aceeași formă în zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, între aceleași ore.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.