Șoferii de camion pot trece din UK în UE cu produse din carne doar pentru consum propriu Recomandat

Șoferii de camion pot trece din UK în UE cu produse din carne doar pentru consum propriu

UE permite intrarea în comunitate o cantitate limitată de carne și lapte. În cazul în care călătoriți în UE puteți transporta produse din carne sau lapte, atâta timp cât sunt destinate consumului propriu. Acest lucru se aplică și pentru plante și produse vegetale – flori, fructe, legume – dacă acestea au crescut în UE și nu au dăunători sau boli.


În acest context, când spunem UE ne referim la cele 27 de state membre plus Andorra, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino, Elveția.
„Trebuie să respectați aceste reguli și când transportați în bagaje produse din carne și lapte ori produse vegetale, sau când le comandați online și vă sunt trimise acasă prin poștă.
Puteți transporta o cantitate limitată (mai puțin de 10 kg) de lapte praf și alimente pentru sugari, alimente necesare din motive medicale sau hrană specială pentru animale de companie, atâta timp cât:
 produsul nu trebuie să fie ținut la frigider înainte de utilizare
 produsul se află într-un ambalaj pe care poate fi identificată marca comercială
 produsul este sigilat, cu excepția cazului în care se află în curs de utilizare”, ăotrivit paginii oficiale a Comisiei Europene.


Ce se întmplă dacă nu declarați carnea
„Când intrați în UE este posibil să faceți obiectul unor controale oficiale efectuate de autorități. Dacă transportați produse din carne sau lapte pe care nu le-ați declarat, acestea vor fi confiscate și distruse. În plus, s-ar putea să vi se aplice o amendă sau chiar să vi se deschidă un dosar penal.
Alte plante și produse de origine animală
Puteți transporta produse de origine animală când călătoriți în UE. Totuși, majoritatea țărilor au reguli stricte cu privire la transportul de animale sau plante aflate în pericol sau de produse derivate din acestea și, în unele cazuri, veți avea nevoie de o autorizație. De exemplu, puteți transporta numai 125 g de caviar de sturion; dacă depășiți această cantitate, veți avea nevoie de autorizație”, spune Comisia.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.