Șoferii de camion, obligați să înregistreze, manual, în tahograf trecerea granițelor Recomandat

Șoferii de camion, obligați să înregistreze, manual, în tahograf trecerea granițelor

Începând cu 2 februarie, șoferii de camion trebuie să înregistreze manual trecerea granițelor în tahograful digital, dacă acest lucru nu se face automat.

Această cerință a fost stipulată în cadrul Pachetului Mobilitate 1, aprobat în iulie 2020. Anumite prevederi au intrat în vigoare încă din vara anului trecut. Este vorba de cele legate de timpii de condus și de repaos.
La data de 2 februarie 2022 intră în vigoare alte prevederi din Pachetul Mobilitate I printre care și cele legate de tahografe.

Șoferii de camion vor trebui să înregistreze manual, în tahograf, fiecare trecere de frontieră, dacă aparatul tahograf nu face acest lucru automat.

Înregistrarea se va face la începutul primei opriri în noua țară, cât mai aproape de graniță cu putință. Dacă trecerea frontierei se face în timpul unei călătorii cu feribotul sau trenul, șoferul trebuie să facă înregistrarea manuală în portul sau stația de sosire.

REG. (UE) 2020/1054 cu modificare la Reg. nr.561/2006

Art. 34 se modifică după cum urmează: la alineatul (6) se adaugă următoarea literă:
„(f) simbolul țării în care își începe și cel al țării în care își încheie ziua de lucru. De asemenea, conducătorul auto introduce simbolul țării în care intră după trecerea frontierei unui stat membru, la începutul primei opriri a conducătorului auto în statul membru respectiv. Această primă oprire se efectuează la cel mai apropiat posibil loc de oprire la frontieră sau după trecerea frontierei. În cazul în care trecerea frontierei unui stat membru are loc pe un feribot sau cu trenul, conducătorul auto introduce simbolul țării în portul sau în stația
de sosire.”

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.