Șofer român de camion, condamnat după ce a rănit doi germani Recomandat

Șofer român de camion, condamnat după ce a rănit doi germani

Un cuplu de germani în vacanță a suferit un accident grav în Olanda, în apropiere de Veldhoven, când camionul condus de un român a lovit mașina lor din spate, într-un ambuteiaj. Autoturismul s-a răsturnat și cei doi au fost grav răniți. Șoferul de TIR a fost condamnat joi în doar 20 de minute, acesta fiind primul accident în care a fost implicat în 43 de ani de condus, scrie cotidianul batav Eindhovens Dagblad.

Accidentul s-a produs pe 7 mai, în urmă cu doi ani. Un șofer de camion din România a văzut un blocaj în trafic pe A67 prea târziu, a frânat, dar a intrat în spatele mașinii din fața sa cu aproximativ cincizeci de kilometri pe oră. Rănile suferite de cuplul de germani în mașina lovită au fost grave, femeia încă are probleme cu un braț care aproape a fost amputat în accident, dar medicii de la Spitalul TweeSteden din Tilburg au reușit să-l salveze. Bărbatul a stat în spital timp de șaptesprezece zile, în total.

Într-o procedură civilă pe care cuplul a inițiat-o împotriva șoferului în Germania, victimele îi cer acestuia 300.000 de euro cheltuieli medicale. Șoferul nu a fost prezent în sala de judecată din Den Bosch, joi, și nici nu și-a numit un avocat. Procurorul știa că bărbatul le-a spus polițiștilor că a fost distras și că, prin urmare, a frânat prea târziu. Dar ar fi încetinit când a văzut ambuteiajul. Ancheta tehnică a poliției, tahograful din camion și mărturiile martorilor au arătat că românul n-a sesizat la timp blocajul și „apăsase frâna de urgență” prea târziu. 


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.