Șofer de transport internațional, mort de COVID după o cursă în Germania. NU a stat în izolare

Șofer de transport internațional, mort de COVID după o cursă în Germania. NU a stat în izolare

Bărbatul care a fost adus de la Suceava, alături de ÎPS Pimen, la București, unde a fost internat la Institutul Matei Balș, a murit! Omul era tatăl a 10 copii.

Lucian Covaliu a fost transportat împreună cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților – IPS Pimen, cu același elicoper, de la Spitalul Județean Suceava la Institutul Matei Balș. El a murit în seara zilei de vineri, 24 aprilie. Lucian Covaliu avea 10 copii, cu vârste între 5 și 22 de ani. Bărbatul de 47 de ani fost șofer de transport internațional și nu avea alte afecțiuni asociate. El fusese internat la Suceava, cu probleme pulmonare pe data 13 aprilie, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. O zi mai târziu starea lui s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă. Pe 15 aprilie a fost intubat, pentru că nu mai putea să respire singur.

Apropiații au declarat că el a revenit în ţară pe 16 martie, după ce a efectuat o cursă în Germania, unde transportase muncitori sezonieri. La întoarcere nu a stat nici în izolare, nici în carantină.

Dorina Covaliu a spus că soţul i-a transmis ultimele mesaje pe whatsupp pe 14 aprilie. „Era în perfuzie, cu mască de oxigen. Când am văzut că nu-mi mai răspunde la mesaje, am sunat la spital şi mi s-a spus că nu mai poate să respire, nu-i mai funcţionau plămânii şi l-au intubat. Nu aveam cum să iau legătura cu el. Am încercat să mai sun, mi s-a spus că-i într-o stare grea, aşteaptă şi ei (n.red. - cadrele medicale) să răspundă la tratament, să ne rugăm pentru că ei fac până la un punct. Este nevoie de tată la copii”, a spus femeia. Familia nu ştie cu exactitate când şi unde s-a infectat pacientul. Lucian Covaliu este şofer profesionist. A revenit în ţară pe 16 martie, când s-a întors din Germania, unde a transportat agricultori la muncă. Soţia susţine că bărbatul n-a fost plasat nici în carantină, nici în izolare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.