Șofer de camion, trimis în judecată pentru omor la 4 ani de la comiterea faptei

Șofer de camion, trimis în judecată pentru omor la 4 ani de la comiterea faptei

Un șofer din Iași va fi nevoit să ofere explicații în fața magistraților, după producerea unui accident rutier mortal. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus recent trimiterea în judecată a lui Valeriu Ionuț Huțanu, sub acuzația de ucidere din culpă.


Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și șoferul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Șoferul Valeriu Ionuț Huțanu, acuzat de comiterea unui accident rutier mortal
Oamenii legii au precizat că ieșeanul Valeriu Ionuț Huțanu a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 4 ani, după producerea unui impact devastator în zona Baza 3. Anchetatorii ieșeni au considerat că șoferul în vârstă de 37 de ani a fost vinovat de producerea accidentului rutier mortal.

„Pe data de 10 august 2018, în jurul orei 12:20, inculpatul V.I.H. a condus ansamblul de vehicule format dintr-un cap-tractor marca MAN și semiremorca marca Wielton, pe strada Bucium, din municipiul Iași, dinspre zona Granit către Baza 3. La trecerea pentru pietoni marcată corespunzător şi semaforizată, amplasată după calea de acces în incinta parcării Carrefour Felicia, pe fondul nerespectării dispozițiilor legale, inculpatul l-a surprins și accidentat pe I.A.”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

„El era angajat în traversarea străzii în mod regulamentar, pe marcajul pietonal și pe culoarea verde a semaforului electric destinat pietonilor. Victima a decedat pe data de 23 august 2018. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situaţie, nu poate înfrânge prezumţia de nevinovăţie”, a încheiat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma impactului devastator, martorii au telefonat la numărul pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată de un echipaj din cadrul SMURD și transportată la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.

Totuși, oamenii legii spun că victima ar fi suferit leziuni ce au dus la decesul acesteia, pe data de 23 august 2018. De remarcat este faptul că, de-a lungul timpului, în zona respectivă au avut loc mai multe accidente rutiere grave. Acum, șoferul este acuzat de procurorii ieșeni, după producerea accidentului rutier mortal. (bzi.ro)

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.