Siteul care îți spune de unde îți iei cea mai IEFTINĂ motorină

Siteul care îți spune de unde îți iei cea mai IEFTINĂ motorină

Monitorul preţurilor la carburanţi - site-ul care ar urma să ajute la compararea preţurilor practicate de benzinari - ar putea fi gata până la sfârşitul acestui an, a spus preşedintele Consiliului Concurenţei, precizând că în caz contrar se va pierde finanţarea.

 

Site-ul care va afişa preţurile carburanţilor la nivel naţional va trebui să fie gata până la sfârşitul anului pentru a nu pierde finanţarea acordată în acest sens, a declarat marţi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Acesta afirmă totodată că va fi extinsă şi platforma privind monitorul preţurilor pentru produse alimentare, care deja este funcţional din 2016. ”Acum stăm după procedurile de achiziţie publică. Având fonduri publice, va trebui să facem o licitaţie publică. Eu zic că anul acesta musai (trebuie să fie gata, n.r.), altfel pierdem banii. Bugetul este anual. Dacă nu faci plata până în decembrie, ai pierdut banii. Deci musai trebuie să fie funcţional anul acesta”, a declarat marţi Bogdan Chiriţoiu. El afirmă că bugetarea pentru cele două proiecte este de 200-300.000 euro.

”Până acum s-a lucrat gratis. Cei de la GS1 ne-au furnizat partea de soft şi relaţia cu retailerii şi Nielsen ne-a furnizat partea de produse. Deci probabil că pe aşa ceva se vor duce banii, ce produse folosim, care este tipul de consum, la ce produse să te uiţi şi care este soluţia informatică să poţi să te cuplezi la diferitele sisteme informatice ale retailerilor, ca să poţi să preiei cu uşurinţă aceste date şi să ai o interfaţă prietenoasă”, a spus Chiriţoiu. Preşedintele autorităţii de concurenţă subliniază că vrea ca acest proiect să rămână în proprietatea statului. În ceea ce priveşte platforma privind preţurile din comerţul alimentar, pentru aceasta există o bază legală prin care companiile sunt obligate să furnizeze datele, ”dar la carburanţi nu avem baza legală momentan”, a explicat el.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.