Se reiau discuțiile pentru un pod între Bulgaria și România

Se reiau discuțiile pentru un pod între Bulgaria și România

Oficiali guvernamentali din România și Bulgaria au avut noi discuții despre un nou pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse, navigația pe Dunăre (proiectul Fast Danube) și reluarea curselor cu BAC-ul pe la Giurgiu, un proiect pe care Ministerul Transporturilor l-a promis încă din 2022.

Discuțiile au loc și în contextul reparațiilor în regim de urgență pe care drumarii din Bulgaria le fac pe jumătatea lor de pod, iar în noaptea de miercuri spre joi, 30 – 31 august, pentru patru ore, de la ora 22 00 până la ora 02 00, Podul ,,Prieteniei” Giurgiu Ruse va fi închis complet pentru finalizarea lucrărilor, scrie economedia.

Miercuri, 30 august, la București, secretarul de stat Bogdan Mândrescu (răspunde de domeniul aviației) a discutat cu Dimitar Nedyalkov, ministrul adjunct al transporturilor și infrastructurii din Bulgaria și a anunțat că, în perioada imediat următoare se vor clarifica aspectele ce țin de finanțarea podului și dacă va fi unul rutier sau mixt (rutier și feroviar așa cum este și primul pod peste Dunăre) :

,,Întâlnirea pe care am avut-o astăzi la sediul MTI cu ministrul adjunct al transporturilor și infrastructurii din Bulgaria, Dimitar Nedyalkov, a fost una de succes.

Dialogul deschis pe care l-am purtat cu partenerul bulgar a vizat aspecte ce țin de proiectul Fast Danube, de noul pod Giurgiu-Ruse precum și de redeschiderea trecerii cu bacul la Giurgiu-Ruse.

Obiectiv important
Am subliniat dorința României de finalizare a proiectului Fast Danube în acord cu Memorandumul semnat de Guvernele noastre în martie 2019.

Acest obiectiv este foarte important pentru noi deoarece astfel navigația în sectorul comun se va putea desfășura în parametri optimi, ceea ce este în avantajul ambelor state.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.