Șase metode sigure pentru a nu adormi la volan. Ce să mănânci, cât să dormi Recomandat

Șase metode sigure pentru a nu adormi la volan. Ce să mănânci, cât să dormi


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Industria de camioane este o afacere serioasă. Când ești la volan, iei siguranța ta și a celor din jurul tău în propriile mâini. Nimeni nu vrea să intre într-un accident, dar conducerea pe timp de noapte crește riscul. Iată 6 moduri prin care șoferii de camioane pot să rămână atenți noaptea.

Trage un pui de somn înainte de a începe.
Un pui de somn rapid, de 20 de minute, vă poate limpezi capul și poate preveni somnolența. Trucul aici este să dormiți doar 20-30 de minute. Asta pentru că un pui de somn mai lung vă va lăsa corpul să treacă într-o etapă diferită a ciclului de somn și vă veți trezi amețit. Amintiți-vă să setați alarma înainte de a închide ochii și rămâneți la ea.

Mențineți temperatura cabinei scăzută.
O temperatură de 25 de grade, vă va adormi. Fiți proactiv și mențineți temperatura între „rece” și „plăcut”.  Dacă tremurați sau degetele vă sunt înțepenite, ați mers prea departe. Insuficient? Crapa ferestrele. Aerul rece te va trezi repede.

Reduceți luminile.
Luminile cu contrast ridicat te pot obosi și dezorienta. Acest lucru este valabil mai ales atunci când conduceți în zone rurale. Întinderi lungi fără civilizație și lumini stradale te vor face să le confunzi cu alte lumini din interior. Încercați să stingeți luminile de pe tabloul de bord, deși păstrați-le suficient de luminoase pentru a le vedea.

Amestecă liniștea cu radioul
Conducerea cu radioul pornit tot timpul poate părea o idee bună pentru a vă ajuta să vă mențineți treaz. Cu toate acestea, un flux constant de muzică, talk-show-uri sau cărți poate deveni epuizant. Cu cât creierul tău trebuie să se gândească mai mult la ceea ce aude, cu atât mai mult va obosi. De aceea este bine să iei pauze regulate de la radio. Doar asigurați-vă că îl reporniți atunci când zumzetul constant al anvelopelor vă face somnoros.

Ai grijă la ce mănânci și bei.
Porțiile mari de mâncare bogată și grea vă vor face somnoros. În schimb, întrerupeți noaptea cu câteva gustări mici și sănătoase care vă mențin glicemia constantă. Băuturile energizante și cafeaua te pot ajuta... atunci când sunt folosite cu moderație. 

Ieși din cabină.
Când poți, ieși la aer. Chiar și câteva minute de mers pe jos, privitul cerului sau verificarea zonei de odihnă vă pot ajuta cu adevărat creierul să se îndrepte. Trucul aici este să rămâneți în mișcare și să priviți activ în jurul vostru. Nu stați doar lângă ușă, verificând telefonul. 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.