S-au găsit bombe neexplodate pe traseul Centurii București Recomandat

S-au găsit bombe neexplodate pe traseul Centurii București

Ne-am confruntat cu o situație riscantă, în timpul executării lucrărilor, pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, unde a fost găsită muniție din cele două războaie mondiale. Au fost chemate imediat echipajele Poliției Române și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru preluarea și neutralizarea muniției de război, a anunțat secretaruld e stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Execuția lucrărilor a fost îngreunată și de demolarea construcțiilor existente pe culoarul de expropriere de pe Centura Bucureștiului, de procesul de relocare a utilităților, a comunicațiilor și a rețelelor de gaz și electrice, dar și din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.

O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluții de pregătire a șantierului, în condițiile care să permită o evoluție bună a lucrărilor.
În acest moment se execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă și canal, lucrări de demolare a construcțiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice și deblocarea suprafețelor expropriate.
În prezent, stadiul lucrărilor la acest proiect este de 17,2%.
❗️Este o prioritate recuperarea timpului pierdut❗️
I-am solicitat antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse și utilaje, în așa fel încât și acest șantier să intre într-un ritm bun de execuție a lucrărilor.
I-am avertizat atât pe constructor, respectiv compania italiană Tirrena Scavi SpA, cât și pe responsabilii de proiect că voi monitoriza îndeaproape lucrările pe acest șantier și că voi solicita sancționarea oricărei noi întârzieri.
Cel puțin odată pe lună, voi comunica stadiul lucrărilor, pentru ca oamenii să fie informați în timp real.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.