România are patru CAMIOANE SPITAL cu 12 locuri

România are patru CAMIOANE SPITAL cu 12 locuri

4 unități mobile de terapie intensivă au ajuns vineri în țară, acestea fiind achiziționate prin Fundația SMURD, care a strâns importante donații de la firmele care activează în țară, printre care Lidl și Rompetrol care au contribuit direct, cumpărând câte o astfel de „mașină”, dar și de la alte firme care au răspuns campaniei Fundației Mereu Aproape, pentru dotări fiind asigurați bani și de la Guvern.


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care va primi în administrare aceste unități, le va distribui și plasa strategic la nivel național, pentru o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective și dezastre, acolo unde va fi nevoie de ele.
Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică. Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate.
„Acest tip de unitate de terapie intensivă este unic în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2 acolo unde capacitățile spitalelor fizice sunt depășite, dar și în orice alte situații cu un număr mare de victime care au nevoie de susținere avansată a funcțiilor vitale cum sunt accidentele colective cu număr mare de victime, pandemiile, dezastrele naturale sau industriale. Ne-a impresionat mobilizarea mediului de afaceri și a societății civile în sprijinirea demersurilor statului de dotare a rezervei naționale de protecție civilă cu patru astfel de unități. Le mulțumim tuturor”, a declarat dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.