Respiro pentru ȘOFERI. Brexit-ul se amână 3 luni

Respiro pentru ȘOFERI. Brexit-ul se amână 3 luni

Camera Comunelor a adoptat joi seara - cu 412 la 202 voturi - o moţiune prin care Guvernul cere amânarea Brexitului după 29 martie, relatează BBC News. Camera Comunelor s-a pronunţat joi seara şi împotriva organizării unui nou referendum privind Brexitul, cel puţin pentru moment, relatează The Associated Press. Comisia Europeană a anunţat joi seara că a ”luat notă” de rezultatul voturilor din Parlamentul Britanic şi a reiterat că o amânare a Brexitului necesită aprobarea unanimă a tuturor celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene, relatează BBC News.


O amânare a Brexitului necesită o aprobare din partea Celor 27, avertizează Comisia Europeană; Barnier ”respectă evenimentele din Parlamentul” britanicCITEȘTE ȘI O amânare a Brexitului necesită o aprobare din partea Celor 27, avertizează Comisia Europeană; Barnier ”respectă evenimentele din Parlamentul” britanic
Guvernul urmează să ceară Uniunii Europene o amânare a Brexitului.

Executivul cere prin această moţiune o prelungire a aplicării Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia a fost lansat Brexitul, până la 30 iunie, dacă Parlamentul aprobă acordul premierului până la 20 martie.

În cazul în care nu se ajunge la un acord al Brexitului până la 20 martie, Guvernul urmează să ceară altă amânare, mai ”lungă”, însă va fi necesar ca UE să fie de cord cu această amânare şi să stabilească termene.

Parlamentul britanic respinge cu 334 la 85 de voturi un al doilea referendum privind Brexitul

Camera Comunelor s-a pronunţat joi seara împotriva organizării unui nou referendum privind Brexitul, cel puţin pentru moment, relatează The Associated Press.

Deputaţii britanici au respins cu 334 la 85 de voturi o moţiune privind organizarea unei noi consultări pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană (UE).

Susţinătorii unui nou referendum sunt împărţiţi cu privire la oportunitatea organizării în prezent a unui nou referendum.

Însă rezultatul acestui vot nu-i împiedică pe deputaţi să se pronunţe ulturior asupra unei a doua consultări.

Britanicii au hotărât în 2016 - cu 52% la sută din voturile exprimate în refrendumul de atunci - să părăsească UE.

Parlamentul britanic se pronunţă joi seara într-o serie de voturi asupra unei amânări a plecării regatului Unit din UE la 29 martie.

Parlamentarii britanici resping cu doar două voturi diferenţă un amendament prin care ar fi urmat să preia controlul asupra Brexitului

Parlamentarii britanici au respins joi seara - cu 314 la 312 voturi - un amendament prin care ar fi putut prelua controlul asupra Brexitului, la 20 martie, relatează BBC News.

Respingerea acestui amendament, depus de laburista Hilary Benn, reprezintă o uşurare pentru Guvernul conservator al Theresei May.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping