Primul bolnav de coronavirus din Vigo/Spania care s-a și vindecat este un șofer român de camion

Primul bolnav de coronavirus din Vigo/Spania care s-a și vindecat este un șofer român de camion

Primul pacient cu coronavirus din localitatea spaniolă Vigo a părăsit unitatea de terapie intensivă a Spitalului Álvaro Cunqueiro, unde se afla încă din noaptea de 6 martie. 

Daniel, un bărbat de 43 de ani, care locuiește în Moaña și este transportator, a călătorit la Madrid pentru a-și vizita familia, de origine română, și în care, potrivit nepoatei sale nu a existat niciun caz de COVID-19, scrie publicația La Voz de Galicia. În săptămâna următoare a mers de câteva ori la camera de urgență, iar apoi a fost internat la spital.

Timp de patru zile nu a fost suspectat că ar putea fi infectat cu coronavirus și nu a fost testat, deoarece nu îndeplinea criteriile logice: la acea vreme Madrid nu era o zonă de risc declarată. Testul a fost pozitiv în ziua a patra de internare. A doua zi a fost testată și soția sa. Apoi, fiul lor de 15 ani și nepoata de 27 de ani. Femeia și nepoata sunt deja vindecate. Nu e vindecat, dar răul cel mare a fost depășit Personalul unității de terapie intensivă pregătea externarea lui Daniel încă de marți seară. Miercuri, la prânz, acesta a fost dus pe o targă la unitatea infecțioasă, în secția de medicină internă, unde va trebui să mai fie spitalizat încă câteva zile. Când a părăsit secția de boli infecțioase, tot personalul care a fost acolo l-a aplaudat și a ridicat brațul în semn de recunoștință pentru aceste 19 zile. 

De ce nu se impun măsuri stricte Daniel nu e vindecat încă, deoarece în ultimele teste pentru virusul SARS-CoV-2 a fost testat pozitiv, dar ce a fost mai rău pare să se fi terminat. „Suntem foarte fericiți, mândri, serviciile de terapie intensivă sunt principalul exponent al luptei împotriva coronavirusului » a declarat șefa servicului, Dolores Vila. Medicul explică faptul că acest pacient a ajuns cu o situație clinică foarte gravă, pneumonie bilaterală și suferință respiratorie. A fost ventilat mecanic. Dar cel mai important este că a depășit toate acestea, screi Libertatea

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.