Prețurile au sărit în aer la pompă: motorina s-a scumpit cu 20% în 3 luni Recomandat

Prețurile au sărit în aer la pompă: motorina s-a scumpit cu 20% în 3 luni

Carburanții s-au scumpit semnificativ în ultima perioadă, iar preţurile au ajuns aproape la acelaşi nivel cu cel care era înainte de apariția crizei COVID. Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol.

 Șoferii care au alimentat luni, 22 februarie, au plătit pentru un litru de benzină minimum 5,15 lei, iar pentru motorină 5,24 lei. Asta în timp ce în noiembrie 2020 prețurile la benzină și motorină porneau de la 4,43 lei/litru și, respectiv, de la 4,38 lei/litru, informează digi24.ro.

Prin urmare, indiferent de combustibilul folosit, acum șoferii plătesc cu peste 70 de bani/litru mai mult față de cât plăteau în urmă cu 3 luni. Procentual, scumpirea carburanților este de aproape 20%.

"Este o creștere a cotațiilor atât la benzină cât și la motorină, trend de creștere la produsele petroliere ca urmare a revenirii economice. Este și un motiv de fericire pentru stat, pentru că jumătate sunt accize și taxe care merg la bugetul stat, dar pe de altă parte, economic, nu e un lucru de bucurat, cresc serviciile de transport care se reflectă în creșterea costurile mărfurilor transportate", a declarat, pentru digi24.ro, Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.