Premierul Cîțu evită problema carantinării șoferilor de camion. „Nu ține de mine” Recomandat

Premierul Cîțu evită problema carantinării șoferilor de camion. „Nu ține de mine”

Prim-ministrul Florin Cîţu transmite că mare parte dintre revendicările transportatorilor care au protestat în Piața Victoriei au fost rezolvate sau urmează să fie rezolvate în Parlament, dar decizia privind carantinarea celor care vin din ţări cu risc epidemiologic aparţine specialiştilor.

„O echipă a discutat cu ei. Sunt mai multe lucruri pe care le-am discutat cu transportatorii. O mare parte dintre lucrurile pe care le aveau, le revendicau au fost rezolvate şi se rezolvă în Parlamentul României astăzi.

În ceea ce priveşte carantinarea, decizia nu este la Guvern, este la specialişti. Eu aşa am lucrat de fiecare dată. Dacă specialiştii recomandă că asta trebuie să fie pentru cei care vin din ţările din zonă roşie, aceasta va fi soluţia. Dacă sunt vaccinaţi, nu cred că sunt în carantină; dacă nu sunt vaccinaţi, vom vedem dacă se poate pe baza unui test să nu stea în carantină.

Din punctul meu de vedere, eu vreau ca lucrurile să rămână deschise pentru cei care un certificat verde, ceea ce înseamnă vaccinare, trecut prin boală sau testare. Dacă acest lucru se acceptă, nu ar trebui să fie nicio problemă. Dar nu putem să avem nici o altă variantă. Doar să mergem pe încredere nu se poate, mai ales în această situaţie", a afirmat Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Câteva zeci de camioane reprezentând trei asociaţii patronale ale transportatorilor rutieri au fost parcate, miercuri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, în cadrul unui miting de protest al transportatorilor. Nemulţumirile acestora sunt legate de: politica Guvernului de impozitare a diurnei şoferilor de transport de marfă, preţurile asigurărilor obligatorii auto şi carantinarea şoferilor.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.