Poliția: traficul la frontieră a crescut cu 10% în 2019

Poliția: traficul la frontieră a crescut cu 10% în 2019

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a anunţat că valorile de trafic pentru persoanele care au trecut frontiera României au crescut, în 2019, cu 10,7% faţă de anul anterior, o creştere importantă, de aproape 40%, fiind înregistrată la graniţa cu Bulgaria.


Conducerea IGPF a prezentat, luni, bilanţul activităţilor pe anul 2019, precizând că valorile de trafic înregistrate în punctele de control de trecere a frontierei au fost de aproximativ 69,8 milioane de treceri de persoane (56,8 milioane de cetăţeni UE şi 13 milioane de cetăţeni non-U.E.) şi 17,8 milioane de mijloace de transport.

"În comparaţie cu anul trecut, valorile de trafic pentru persoanele care au trecut frontiera României au crescut cu 10,7%, dar pe secţiuni de frontieră s-a constatat o creştere semnificativă la graniţa cu Bulgaria (38,7%)”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că, în anul 2019, au fost constatate 19.384 de fapte ilegale, din care 8.231 infracţiuni şi 11.153 contravenţii.

Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa sau trecerea ilegală a frontierei (1.847 de fapte), urmate de infracţiunile de fals şi uz de fals (1.379) şi de natură economico-financiară, inclusiv contrabanda cu bunuri (1.077 de fapte).

Poliţia de Frontieră a mai afirmat că, anul trecut, la frontiera cu Republica Moldova au fost depistate cele mai multe fapte de natură penală, numărul acestora reprezentând 23,5% din numărul de infracţiuni constatate la frontiera României. De asemenea, la aceeaşi frontieră au fost aplicate cele mai multe sancţiuni contravenţionale, 31,6% din numărul total.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.