Poliția română își ia echipamente de 100 milioane ca să supravegheze șoferii în trafic

Poliția română își ia echipamente de 100 milioane ca să supravegheze șoferii în trafic

Poliția Română implementează proiectul „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”.

MINISTERUL TRANPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport și INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI ROMÂNE, în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operational Infrastructură Mare 2014-2020, au încheiat, la data de 5 iulie 2021, Contractul de Finanțare nr. 106, pentru proiectul „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”.

 Proiectul, care se desfășoară pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023), are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră și scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de poliție rutieră.

 Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei (din care 81.010.995,90 lei, valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 14.296.058,10 lei, valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată și 11.292.711,20 lei, valoarea neeligibilă fără TVA).

 Obiectivele specifice ale proiectului se referă, în principal, la dotarea unităţilor de poliţie rutieră cu autospeciale şi cu echipament hardware/aplicații software adecvate, precum și la îmbunătățirea proceselor decizionale în domeniul managementului resurselor financiare, logistice și umane, în vederea creșterii prezenței în trafic a forțelor de poliție rutieră, precum și a mobilității acesteia. De asemenea, acest proiect își propune îmbunătățirea activităților de supraveghere și control al traficului rutier, de prevenire și combatere a infracțiunilor la regimul rutier.

 

Proiectul își propune dezvoltarea unui sistem mixtmobil de monitorizarea a traficului rutier, privind încălcarea regulilor de circulație, care să asigure forțelor de ordine din cadrul Poliției Române, prin intermediul poliției rutiere, o mai bună coordonare a activităților specifice.

 

Astfel, prin proiect, se intenţionează dotarea Poliţiei Rutiere cu: 300 de autospeciale de poliţie, 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice și un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic.

 

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.