Poliția pe urmele șoferilor de camion: 6.200 de amenzi

Poliția pe urmele șoferilor de camion: 6.200 de amenzi

Activităţile de control, desfășurate în trafic, simultan în toate statele membre ale U.E., au continuat și în această perioadă.

Pe parcursul săptămânii trecute, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Acțiunea s-a desfășurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În cele 7 zile, au fost verificate peste 25.000 de autovehicule destinate transportului de persoane sau de marfă.

În urma controalelor, s-au aplicat aproape 8.500 de sancțiuni contravenționale (2.218 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 6.285 celor care transportau marfă).

1.619 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea vitezei legale, 75 pentru conducerea sub influența alcoolului, 2.108 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 299 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf, iar 71 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

Alte 180 de sancțiuni contravenționale au primit conducătorii auto, pentru nerespectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, 683 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor conduse, 521 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 353 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, iar 112 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

 

Dintre conducătorii autovehiculor destinate transportului de marfă, o parte au fost sancționați pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică sau mai mare de 12,5 tone, alții pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor sau pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

 

Exemple:

 

În urma unui control, s-a constatat că șoferul unui microbuz nu ar fi introdus cartela tahograf în aparat, iar cartela tahograf este expirată.

 

Un alt conducător auto a utilizat diagrama tahograf pentru o perioadă mai mare de timp și nici nu a prezentat la control activitățile din zilele anterioare.

Șoferul altui autovehicul ar fi introdus manual datele la retragerea cartelei tahograf.

 

Un transportator de marfă ar fi diminuat perioada de odihnă zilnică, societatea pentru care lucra fiind sancționată contravențional. De asemenea, aceasta nu a descărcat datele stocate pe cartela tahograf a conducătorului auto.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping