Poliția: Nu opriţi nejustificat pe banda de urgenţă de pe autostradă!

Poliția: Nu opriţi nejustificat pe banda de urgenţă de pe autostradă!

Poliţiştii fac apel la şoferii care circulă pe autostrăzi să nu mai oprească nejustificat pe banda de urgenţă deoarece cresc riscul accidentelor şi le recomandă ca, în cazul unei defecţiuni tehnice, să se asigure că şi-au luat toate măsurile de semnalizare a situaţiei.


„Avertizare Infotrafic: Nu opriţi nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor! Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite”, se arată într-o informare a Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto ca în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, mai precizează sursa

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.