Peste 2.400 de camioane se fură, anual, în Italia. Doar 40% sunt recuperate Recomandat

Peste 2.400 de camioane se fură, anual, în Italia. Doar 40% sunt recuperate

Informația apare în noua ediție a Ghidului de siguranță al grupului Viasat, care urmează să fie publicat în curând.

Potrivit datelor statistice, în Italia, - conform ultimelor date de la Poliția de Stat - 2.435 de camioane au dispărut în anul 2020. Nimic nu se schimbă în comparație cu anii trecuți în ceea ce privește cele mai „periculoase” regiuni: Puglia continuă să fie cea mai expusă riscului din Italia, cu 541 de furturi pe an. Urmează Lombardia (331) și Campania (282). Treptat, se aliniază toate celelalte: Lazio (272), Sicilia (188), Emilia Romagna (133).
Doar 40% din camioanele furate sunt recuperate, o cifră în conformitate cu anii trecuți. Doar Puglia, Marche și Molise au un procent egal sau mai mare de 50% de camioane recuperate. Toate celelalte sunt mult mai jos. Chiar și atunci când camionul este recuperat, acesta a fost deja „curățat” de bunurile pe care le transporta.
„Întregul sistem conectat la transportul rutier de mărfuri - comentează Gianni Barzaghi, șeful flotei BU din Viasat - a fost întotdeauna puternic afectat de pierderile mari cauzate de bandele organizate de hoți, tâlhari, bandiți care reprezintă o frână reală și principală a comerțului rutier".

Sursa: AICI 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.