Operațiunea „TRUCK&BUS” începe, azi, în toată Europa. 240 mii de camioane, verificate campania trecută Recomandat

Operațiunea „TRUCK&BUS” începe, azi, în toată Europa. 240 mii de camioane, verificate campania trecută

Rețeaua europeană de poliție rutieră ROADPOL începe azi o operațiune europeană comună denumită „TRUCK & BUS”. Operațiunea se va derula inclusiv în România în perioada 11-17 octombrie 2021.

ROADPOL este o rețea de cooperare între Polițiile Rutieră, născută sub egida Uniunii Europene.

Scopul campaniei „TRUCK&BUS” („Camioane și autobuze”), programată pentru perioada 11-17 octombrie 2021, este intensificarea controalelor efectuate de Poliția Rutieră în toată Europa asupra vehiculelor grele utilizate pentru transportul mărfurilor, autobuzelor și vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase. Se vor verifica: starea psihofizică a șoferilor, respectarea limitelor de viteză, respectarea reglementărilor ADR privind transportul mărfurilor periculoase și toate celelalte cerințe privind transportul rutier prevăzute de legislația națională și a UE.

NU este prima astfel de operațiune „TRUCK&BUS” („Camioane și autobuze”),

Ce s-a întâmplat în Operațiunea „TRUCK&BUS” în toamna trecută

Un total de 240 924 camioane și 88 505 autobuze au fost verificate în timpul campaniei. Comparația cu rezultatele operațiunii ROADPOL Truck & Bus din octombrie 2020 arată clar o creștere a acestor încălcări specifice ale legii. În urmă cu cinci luni, au fost detectate 321 de cazuri de manipulare a tahografelor din 206 304 de camioane verificate.
„Setările greșite ale tahografului sau chiar manipularea lui ia forme tot mai mari în fiecare an”, comentează secretarul grupului de lucru operațional ROAPDOL, Henk Jansen de la Poliția Națională a Olandei. Motivul acestui tip de fraudă ar putea fi presiunea substanțială a concurenței în această industrie, care este în continuă creștere. Beneficiile financiare pentru transportatori pot fi mari, dar riscurile pentru siguranța rutieră sunt și mai mari ”, avertizează Jansen.
În pofida complexității controlului și urmare aplicării măsurilor restrictive din pandemia COVID19, un total de 19, respectiv16 țări au luat parte la operațiunea Truck, respectiv Bus.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.