Olanda a început citirea de la distanță a tahografelor digitale Recomandat

Olanda a început citirea de la distanță a tahografelor digitale

Autoritățile de reglementare din țările europene trebuie să fie dotate cu echipamente pentru a citi tahografe inteligente de la distanță începând de la mijlocul lunii iulie 2024.

În acest context, Inspectoratul pentru Mediul și Transportul (ILT) din Olanda testează în prezent diferite sisteme pentru citirea tahografelor inteligente de la distanță. Astfel, ILT face următorul pas în combaterea fraudei tahografice.

Sursa AICI.

Monitorizați de la distanță și selectați
Din iunie 2019, vehiculele noi sunt echipate cu un tahograf inteligent, care înregistrează timpii de conducere și de odihnă ai șoferului. Și camioanele și autobuzele existente trebuie să se echipeze cu acest tip de tahograf. Pentru a putea citi tahografele inteligente de la distanță, este necesar punerea în funcțiune a echipamentului de comunicare pe distanță scurtă (DSRC). Acest lucru permite ILT să evalueze datele tahografului de pe șosea fără a trebui să oprească vehiculul.
Inspectorii pot vedea de la distanță dacă înregistrarea timpilor de conducere și de odihnă se face corect. Dispozitivul DSRC arată, de exemplu, dacă tahograful înregistrează timpii de conducere și dacă în camion este activ un card tahograf de șofer. Acest lucru cresc șansele ca infractorii să fie prinși. În același timp, șoferii care respectă regulile nu mai sunt opriți.

Comparați proprietățile
Fiind unul dintre primele servicii de inspecție din Europa, ILT are acum acces la trei dintre aceste sisteme de la diferiți producători. Inspectoratul dorește să câștige experiență cu această formă de supraveghere în 2021 și va compara proprietățile sistemelor în perioada de încercare. În plus, inspectorii investighează ce date citite de dispozitivul DSRC sunt relevante pentru selectarea vehiculelor pentru inspecție.

Corect și sigur
Supravegherea ILT se concentrează pe transportul rutier corect și sigur. ILT aplică în mod structural regulile privind timpul de conducere și de odihnă, cu scopul de a preveni concurența neloială în sectorul transporturilor, de a garanta siguranța, sănătatea și bunăstarea șoferilor și siguranța altor utilizatori ai drumului.
Dacă inspectorii primesc informații despre încălcări ale legilor de la echipamentul DSR, vor lua măsuri.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.