OFICIAL Șoferii de camion și autocar care intră în țară sunt exceptați de la carantină Recomandat

OFICIAL Șoferii de camion și autocar care intră în țară sunt exceptați de la carantină

Guvernul a decis să modifice HOTĂRÂREA nr. 111 din 06.12.2021 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc  în România valabile în perioada 10.12.2021 ora 00:00 - 08.01.2022 ora 24:00.

Hotărârea poate fi văzută AICI.

Modificarea vizează introducerea unor noi categorii profesionale de la exceptarea carantinării.

Art.1 - Prin derogare de la prevederile art. 3, art. 4 și art. 5 din Hotărârea  Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43/2021 privind aprobarea listei  țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea,  precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din  acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie  2021, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 10.12.2021 ora 00:00 - 08.01.2022 ora 24:00, se stabilesc următoarele reguli de aplicare a măsurii carantinei  referitoare la persoanele care sosesc în România:

Se instituie măsura carantinei cu o durată de 14 zile la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu privire la persoanele care sosesc din statele  membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația  Elvețiană.

Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită în condițiile  următoarele categorii de persoane…:

„h) conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă;”

Modificarea este AICI.

Șoferii trebuie să prezinte, în continuarea, dovada testării sau a trecerii prin boală.

  1. La punctul 6, după litera m) se introduce o nouă literă, litera n), cu următorul cuprins:

„n) conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării cu schemă completă și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea acesteia ori dovada confirmării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARSCoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național iar deplasarea se realizează doar în scop profesional.”

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.