OFICIAL. În câte zile ești despăgubit în caz de accident

OFICIAL. În câte zile ești despăgubit în caz de accident

Durata medie de plată a dosarelor de daună la nivel de piaţă RCA, în trimestrul al patrulea din 2017, a fost de 11,46 zile pe dosar, iar City Insurance a înregistrat cea mai mare durată medie de plată, potrivit datelor publicate vineri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).


Astfel, cea mai mare durată medie de plată a dosarelor de daună a înregistrat-o societatea City Insurance, cu 21,37 zile pe dosar.

Totodată, cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună a fost înregistrată la societatea Uniqa Asigurări, respectiv de 2,18 zile pe dosar.

Potrivit datelor ASF, 76,24% dosare au fost plătite în termenul legal, iar 23,76% dosare au fost plătite cu întârziere faţă de termenul legal.

”Cele mai mari procente de dosare plătite în termenul legal au înregistrat societăţile Uniqa Asigurări (100%), urmată de Omniasig VIG (99,12%), Generali România (97,99%), Allianz – Ţiriac (96,51%) şi Groupama (93,98%)”, se arată în comunicat.

Cele mai mici procente de dosare plătite în termenul legal au înregistrat societăţile Asirom VIG şi City Insurance, cu procente de 57,39%, respectiv 57,93%.

Totodată, durata medie de soluţionare a dosarelor de daună a fost de 39 zile pe dosar, iar 42.525 dosare plătite (95,27%) au fost soluţionate într-un termen mai mic sau egal cu 3 luni. Numărul maxim de zile de soluţionare a dosarelor de daună a fost de 127 zile - Asirom VIG.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping