O țară europeană crește salariile șoferilor de camion și elimină diurna Recomandat

O țară europeană crește salariile șoferilor de camion și elimină diurna

Ministerul Infrastructurii din Polonia intenționează să introducă noi reguli privind plata șoferilor profesioniști, veniturile acestora urmând să crească.

Din 2 februarie 2022, vor intra în vigoare noile modificări legate de Pachetul Mobilitate, iar acest aspect va schimba modalitatea de plată a șoferilor din transportul internațional.

Când vor efectua transporturi în afara țării, șoferii vor trebui să primească cel puțin salariul minim al. țării în care prestează respectiva activitate. În același timp, diurnele nu vor fi considerate parte a salariului, cu excepția cazului în care sumele de bani sunt impozitate.
Companiile de transport din Est spun că salariile de bază vor trebui să fie crescute cel puțin până la nivelul salariului minim din statele occidentale unde activează șoferii în cauză.
Ministerul transporturilor din Polonia subliniază că, urmare a modificărilor introduse la nivel europoean, întreaga remunerație plătită șoferilor va fi impozitată și pentru ea se vor plăti taxe și contribuții la asigurările sociale .
Legea din Polonia nu îi va mai arăta pe șoferii de camion ca niște angajați în călătorii de afaceri.
Prin urmare, aceștia nu vor mai avea dreptul la o diurnă care să acopere cazarea și masa.

Detalii AICI

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.