O familie de șoferi români de camioni vor să se lase de meserie. Ce afacere vor să își deschidă? Recomandat

O familie de șoferi români de camioni vor să se lase de meserie. Ce afacere vor să își deschidă?

Doi români, soț și soție, care lucrează ca șoferi de camion în străinătate, au cerut părerea membrilor unui grup de Facebook despre ce să facă cu banii strânși. Mulți dintre cei care au comentat i-au sfătuit să nu se întoarcă în România.

Un cuplu de români care lucrează ca șoferi profesioniști în străinătate au dezvăluit pe un grup de Facebook ce venituri au. Ei spun că câștigă 80.000 de euro pe an și solicită sfaturi cu privire la oportunități de investiții în țară.

"Eu și soțul dorim să ne retragem în România în următorii maximum doi ani și am vrea să ne deschidem o afacere. Ne-am gândit la a cumpăra, cu bani cash, un apartament la munte pentru regim hotelier sau 1-2 apartamente în orașele universitare pentru chirie.

Altă variantă ar fi deschiderea unui centru de activități pentru copii, ceva inovativ, pentru că nu există în orașul nostru, o școală de șoferi axată mai mult pe categoriile de mare tonaj sau un atelier de mulaje artistice.

Știu că sunt din domenii diferite, dar sunt lucruri la care ne-am pricepe. Ambii suntem șoferi de TIR și veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați. Care credeți că ar fi cea mai rentabilă”, a scris femeia, sub anonimat, pe grupul de Facebook Tineri Antreprenori - Sfaturi, idei și business.

Românii au păreri împărțite

Postarea familiei de șoferi a stârnit numeroase reacții pe internet, cu sute de comentarii oferind diverse perspective. În timp ce unii îi sfătuiesc să intre în afaceri sigure cum sunt imobiliarele, alții le spun să nu se întoarcă în țară, pentru că-și vor cheltui toți banii strânși cu greu și nu vor reuși să facă nimic. 

"Eu și familia mea, deși avem o afacere .....anul acesta speram sa reușim sa plecam din românia, DEFINITIV. Pentru binele copiilor, pentru binele nostru, pentru ca nu mai suportam mizeria, toxicitatea (ploiesti), birocrația, CORUPȚIA, taxele mult prea mari, pentru ca este din ce în ce mai rău. Vă doresc succes dacă va întoarceți. Noi ne-am săturat", scrie cineva.

"După 1 an de antreprenoriat în România, o sa va fie dor de cei 80.000 euro...", comentează altcineva.

"Rămâneți acolo. Nu faci bani cu o afacere mică în România... acte, controale, bătăi de cap. Am avut 2 afaceri mici, cu 5,6 angajați....acum sunt șofer. E de 1000 de ori mai bine", scrie un alt utilizator. 

"Cumpărați cât mai multe apartamente puteți. După care deschideți școală de șoferi de TIR. Ce știți să faceti cel mai bine va aduce cel mai mare profit, iar apartamentele va vor ajuta sa aveți venituri relativ pasive până se dezvolta școala de șoferi. Succes!", îi sfătuiește altcineva.

"Primul pas e investiția in PREGATIRE! Nu exista idei bune sau proaste, ci IMPLICARE sau neimplicare! Apelati la un ghid profesionist, planificati atent si apoi treceti la treabă", mai scrie cineva.

"Cum să veniți în Romania cu aceste venituri de acolo? Nu stiți în ce vă bagati... stați acolo că nu pierdeti nimic! Aici maxim puteți să investiți banii pe care îi aveti și în 2 ani să doriți să fugiți mâncând pământul", este alt sfat primit de cei doi. (stiridiaspora)



bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.