Narcolepsie-boala șoferului român de camion care a ucis o întreagă familie Recomandat

Narcolepsie-boala șoferului român de camion care a ucis o întreagă familie

Narcolepsia este cauza unui accident cu patru morţi provocat de un şofer român de camion, în Elveţia.

O întreagă familie, mamă, tată şi două fiice de 8 şi 12 ani au pierit pe loc, maşina în care se aflau fiind zdrobită de camionul condus de român.
Pe 26 iulie 2016, la prânz, are loc un blocaj în trafic pe A2, în apropiere de Lucerna. Ultima maşină în coloana oprită, un autoturism în care călătorea o familie germană: Kurt, 43 de ani, soţia lui Petra, 43 de ani, şi cele două fiice ale lor, Luise, 8 ani, şi Emely, 12 ani.
Un camion de mare tonaj condus de un român cu cetăţenie italiană a izbit cu viteză, în plin, autoturismul. Toţi cei patru oameni din maşină au murit pe loc. Şoferul român de TIR a fost şi el foarte grav rănit, dar a supravieţuit impactului devastator.
Multă vreme anchetatorii au încercat să stabilească de ce şoferul român nu a încetinit, când a văzut coloana? Era soare, nimic nu îi bloca vizibilitatea, ar fi trebuit să observe blocajul de pe autostradă.
Cotidianul elveţian Blick a dezvăluit că, în sfârşit, există un răspuns. Şoferul, G.P., 52 de ani, suferă de o boală incurabilă autoimună: narcolepsie. O tulburare neurologică pentru care nu există tratament, numită şi boala somnului, sau a leneşului.
Este o boală perfidă, deoarece atacurile de somn apar brusc, fără să fie anunţate de ceva anume. Iar anchetatorii au stabilit că şoferul român, care mergea cu 90 de km pe oră spre tunelul Gotthard a avut o criză. Nu consumase alcool, nici droguri, era odihnit. Nici nu a realizat că, de fapt, a adormit.
Șoferul a fost examinat în centrul de somn al unei clinici elveţiene, după ce a fost trimis acolo de un tribunal din Ticino. Întrebarea care se pune acum este cum de un narcoleptic a putut să devină şofer de camion?
Românul susţine că nu a avut habar de boala lui şi că aceea a fost prima criză. După ce a stat săptămâni întregi la terapie intensivă, din cauza rănilor suferite în accident, G.P. a fost interogat de poliţişti dar nu şi-a putut aminti nimic din acea zi în care patru oameni au murit striviţi de camionul lui.
În ciuda diagnosticului clar al medicilor, românul va fi judecat în continuare la Lugano pentru mai multe ucideri din culpă şi de asemenea pentru infracţiuni grave la siguranţa rutieră.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.