Ministrul Transporturilor, întâlnire cu primarul ales Nicușor Dan: ce e de făcut

Ministrul Transporturilor, întâlnire cu primarul ales Nicușor Dan: ce e de făcut

Astăzi, 2 octombrie 2020, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a avut loc întâlnirea de lucru la care au participat ministrul Lucian Bode, Prim-Ministrul, Ludovic Orban, primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, împreună cu cei din conducerile companiilor aflate în subordinea Ministerului, care gestionează proiectele de infrastructură și transport aferente Capitalei și zonei metropolitane București-Ilfov.

Discuțiile s-au concentrat pe prezentarea unor proiecte precum centura existentă a Bucureștiului, noua centură rutieră, extinderea magistralelor de metrou, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii feroviare care înconjoară Capitala, modernizarea Gării de Nord, dar și dezvoltarea conceptelor de tren metropolitan și stații multimodale. Un alt subiect al discuțiilor a fost și modul în care vor colabora, pe viitor, reprezentanții Ministerului și cei ai Primăriei Generale a Bucureștiului pentru accelerarea realizării investițiilor în domeniul transporturilor.

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că proiectele de infrastructură ale primarului general ales al Capitalei, Nicușor Dan, alături de  cele cuprinse în Planul investițional pentru infrastructură elaborat la nivelul Guvernului, prevăzute pentru zona Capitalei,  vor determina atât creșterea mobilității, reducerea aglomerării din trafic care există în prezent în București și în zona metropolitană aferentă, cât și atragerea de noi investiții pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din această zonă.

“Astăzi, aici, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a avut loc o primă întâlnire de lucru având drept obiectiv principal analiza portofoliului de proiecte de infrastructură de transport pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, metrou, aerian, din regiunea Bucureşti-Ilfov. Am vorbit despre proiectele care vor transforma Bucureştiul în noul Bucureşti, un Bucureşti durabil, modern, conectat în interior şi în exterior printr-un sistem integrat şi eficient de transport. Pentru acest lucru, clar că este nevoie de un parteneriat, un parteneriat solid între administraţia locală şi cea centrală şi de o viziune comună de dezvoltare. Astăzi, împreună cu directorii principalelor companii din minister, împreună cu colegii care coordonează componenta de fonduri europene din ministerul nostru am discutat şi,  credem noi,  că am dat startul unui proces de construcţie, al unui proces amplu în care am setat viziunea coerentă de dezvoltare a Bucureştiului şi a regiunii de Bucureşti-Ilfov, a regiunii Ilfov din punct de vedere al infrastructurii de transport. În cadrul întâlnirii am prezentat stadiul pe fiecare proiect de dezvoltare a infrastructurii de transport, pe toate modurile de transport, pe de-o parte, şi pe de altă parte am prezentat planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani, cu focusare pe regiunea Bucureşti-Ilfov. Sperăm noi că a fost doar un început, un bun început şi în continuare aceste întâlniri vor avea loc cu regularitate. Am şi stabilit un mod de lucru imediat ce domnul primar general va prelua mandatul. Un mod transparent și care va debloca, sunt sigur, tot ce era blocat până acum în privința proiectelor comune”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.