Migranți descoperiți într-un camion cu ajutorul unui scaner special Recomandat

Migranți descoperiți într-un camion cu ajutorul unui scaner special

Mai mulți migranți au fost descoperiți cu un scanner special, care le-a permis polițiștilor de frontieră să-i detecteze fără să deschidă camionul. Cu toții încercau să iasă ilegal din România. Destinația lor, ca de obicei, țări din vestul Europei.

Scanerul prin care au fost descoperiți migranții aparține autorităților ungare, care, la frontiera de vest, efectuează controale în comun cu autoritățile românești. Aparatul permite scanarea unui vehicul fără să fie necesară percheziționarea acestuia. Imaginea rezultatată arată ca o radiografie. O astfel de imagine a fost făcută publică de poliția de frontieră din România. Opt migranți erau ascunși într-un tir, înghesuiți unul în altul, în locuri speciale pentru fiecare, înguste cât permite lățimea umerilor.

Au fost descoperiți 29 de migranți din Siria, Irak și Turcia
„Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, rășină și echipamente medicale pentru societăți comerciale din Franța și Germania. În urma efectuării controlului amănunțit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, 29 de cetăţeni străini”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Claudia Bar.

Migranții sunt din Siria, Irak și Turcia. Vor fi cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a graniței, iar șoferii – un român și un turc, pentru trafic de migranți.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.