Manualul cu instrucțiuni post-BREXIT pentru șoferii de camion va apărea după 7 decembrie Recomandat

Manualul cu instrucțiuni post-BREXIT pentru șoferii de camion va apărea după 7 decembrie

Un manual al transportatorilor, realizat de guvernul Regatului Unit, care ar trebui să conțină informații cheie despre birocrația suplimentară pe care o implică BREXIT-ul, va fi complet gata doar pe 7 decembrie, cu mare întârziere.

Președintele oragnizaiilor logistice din Marea Britanie, David Wells, a declarat, în acest context: „în acest moment (cu puțin peste 30 de zile lucrătoare rămase până la sfârșitul perioadei de tranziție Brexit), afacerile au nevoie de îndrumare și decizii ale guvernului. Întâlnirile la care suntem invitați sunt doar un paravan de fum pentru a acoperi lipsa de concentrare a guvernului asupra problemelor care vor afecta puternic Marea Britanie la 1 ianuarie 2021.
Am colaborat îndeaproape cu guvernul pentru a clarifica problemele ce vor apărea în lanțul de aprovizionare care, în cele din urmă, ne vor afecta afacerile. După un an în care ne-am exprimat îngrijorarea față de guvern, acest nou grup de lucru care tocmai a fost înființat nu reprezintă decât o tactică pentru a ascunde eșecul administrației în a înțelege problemele pe care noi și membrii noștri le ridicăm de aproape 12 luni”.
„Am făcut presiuni asupra guvernului pentru clarificarea lucrurilor în ceea ce privește ieșirea Marii Britanii din UE de la 1 ianuarie 2021, dar nu a fost suficient. De exemplu, există întârzieri semnificative în livrarea manualului transportatorului. Acesta este destinat să ofere îndrumări clare și vitale șoferilor și, prin urmare, să minimizeze lungimea cozilor la vamș și în porturi.
Wells a continuat: „Data lansării acestui manual pentru șoferii profesioniști a fost 18 noiembrie dar este o versiune semi-completă și 7 decembrie pentru o versiune completă - cu mai puțin de patru săptămâni înainte ca Regatul Unit să părăsească UE. Acest manual trebuie apoi tradus și distribuit la sute de mii de transportatori din Europa, astfel încât aceștia să poată să-l citească și să-l înțeleagă și să se pregătească pentru 1 ianuarie 2021”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.