Lucian Șova lovit de sindromul Dan Șova: ne vom muta pe șantierele autostrăzii

Lucian Șova lovit de sindromul Dan Șova: ne vom muta pe șantierele autostrăzii

aprilie 2013: Ministrul Dan Șova: „O începem și o terminăm până în 2016, chit că mă mut pe ea. Mă mut cu cortul pe autostrada Comarnic - Brașov și tot o termin”, a subliniat el. Adevărul - lucrările nu au început.

martie 20018: Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, despre autostrada Bucureşti-Ploieşti: Dacă nu va fi gata la timp, ne mutăm pe şantier/ Când va începe efectiv lucrările la Autostrada Sibiu-Piteşti
Lucrările pentru finalizarea intrării în Bucureşti, zona Petricani, a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti ar trebui încheiate „până începe anul şcolar 2018-2019”, iar dacă nu vor fi gata la timp „ne mutăm pe şantier”, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

„Dacă aceşti greci (n.n.- Aktor SA, constructorul desemnat împreună cu Euroconstruct Trading 98 să continue execuţia) nu vor încheia lucrările la timp, ne mutăm pe şantier. Tronsonul acela ar trebui să fie gata până la începutul anului şcolar”, a declarat Lucian Şova, într-o emisiune la Antena 3.

Lucrările la acest tronson, între Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei, erau programate să fie gata în 2015 dar contractul a fost reziliat. Noul contract a fost semnat în februarie 2016 cu asocierea SC Aktor SA (Grecia) şi SC Euroconstruct Trading ’98 SRL (România). Statul va plăti aproape 130 de milioane de lei fără TVA, iar lucrările trebuie finalizate - potrivit contractului - până în august 2018.

Lucian Şova a mai precizat că acest tronson se încadrează în cei 60 de kilometri de autostradă despre care spusese recent că vor fi daţi „cu siguranţă” în folosinţă în 2018. De asemenea, tronsonul respectiv este vizat să fie luat în compania-antrepriză a statului, în cazul în care lucrările vor întârzia. „Cu această antrepriză avem în proiect să finalizăm două lucrări: Centura Sucevei şi - dacă întârzie - tronsonul de la Petricani a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti”, a spus ministrul Transporturilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.