Italia și Germania protestează după închiderea traficului pentru camioane în zona Tirol Recomandat

Italia și Germania protestează după închiderea traficului pentru camioane în zona Tirol

Ministrul italian al transporturilor, Paola De Micheli, și omologul său german, Andreas Scheuer, au protestat într-o scrisoare comună adresată comisarului UE pentru transporturi Adina Valean împotriva măsurilor de tranzit pentru camioane luate de autoritățile tiroleze.


Austria a decis să interzică traficul camioanelor pe autostrada A12 din Tirol pe timp de noapte.
Cei doi miniștrii ai transporturilor au descris măsurile adoptate de Tirol, în privința interdicțiilor de conducere pe timp de noapte, drept „inadecvate și inacceptabile”. Ele ar încălca principiul liberei circulații și ar denatura concurența. Tirolul a luat măsura fără a consulta alte țări din regiunea alpină.
În replică, guvernatorul Tirolului, Günther Platter (ÖVP), a reacționat la protestul Italiei și Germaniei la Comisia UE împotriva măsurilor de tranzit impuse de autoritățile tiroleze. Interdicția traficul pe timp de noapte din 1 ianuarie nu este o măsură intempestivă. Ea fusese anunțată cu mult înainte, potrivit lui Platter.
Pentru guvernatorul tirolez, „asociațiile de transport implicate în lanțul de transport încearcă cu toate mijloacele să pună presiune pentru ridicarea restricțiile de tranzit tiroleze”. În luna decembrie 2020 s-a stabilit un nou record, fiind înregistrate 184.000 de camioane la stația de taxare Schönberg.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.