Închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, amânată întrucât vremea e bună

Închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, amânată întrucât vremea e bună

Închiderea circulaţiei pe DN 7C - Transfăgărăşan, care era programată miercuri, a fost amânată, întrucât condiţiile meteorologie permit acest lucru, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


"Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C, prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie", a transmis, marţi, CNAIR.

Acest normativ reglementează unitar circulaţia rutieră pe DN 7C şi DN 67C în vederea asigurării viabilităţii acestora, prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

În perioada iernii, traficul este închis pe DN 7C - Transfăgărăşan, între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă.

Totodată, Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800), a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan. Măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.