Guvernul britanic refuză să acorde șoferilor străini de camion vize temporare de muncă Recomandat

Guvernul britanic refuză să acorde șoferilor străini de camion vize temporare de muncă

Guvernul a respins apelurile din industria de transporturi care a cerut să li se permită migranților din UE să umple ncesarul de pe piața forței de muncă din Marea Britanie pentru șoferii de camioane.

Guvernul a acceptat, însă, organizarea unor cursuri de formare suplimentare pentru a crește numărul transportatorilor.

Guvernul a respins o cerere formulată de firmele de logistică și comerț cu amănuntul pentru ca Marea Britanie să acorde vize de muncă temporare șoferilor de vehicule grele din UE.

Kwasi Kwarteng, secretar de afaceri, a salutat stimulentele oferite de companii către șoferii de camioane nou-recrutați, inclusiv bonusurile de bunvenit și salarii mai mari. „Acesta este un lucru pozitiv”, a spus Kwarteng.
Secretarul de afaceri monitorizează blocajele de pe piața muncii din Marea Britanie și a recunoscut că este nevoie de mai multă implicare pentru a accelera formarea transportatorilor britanici.
Într-o scrisoare către Kwarteng, organismele comerciale Logistics UK și British Retail Consortium au estimat că există în prezent un deficit de aproximativ 90.000 de șoferi de camion. Aspect care pune „o presiune din ce în ce mai mare asupra comercianților cu amănuntul și a lanțurilor lor de aprovizionare”.

Detalii AICI.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.