Germania vrea să reducă dependența de petrolul rusesc: limită de viteză de 100 km/oră pe autostradă Recomandat

Germania vrea să reducă dependența de petrolul rusesc: limită de viteză de 100 km/oră pe autostradă

Germania vrea să fie mai puțin dependentă de aprovizionarea cu energie a Rusiei - așa că solicitările pentru o limită de viteză pe autostrăzi sunt din ce în ce mai puternice.

Directorul general al Asociației Germane a Orașelor, Helmut Dedy, a declarat: "De acum înainte trebuie să ne uităm și mai atent la consumul de energie. De aceea, solicităm ca acum să fie examinată introducerea unei limitw de viteză. Acest lucru ne-ar permite să valorificăm potențialul de economisire.”
Pe autostradă în special, consumul pe kilometru depinde în mare măsură de viteză. Potrivit Agenției Federale de Mediu , de exemplu, un vehicul care se deplasează cu 90 de kilometri pe oră folosește cu 23% mai puțin combustibil decât la o viteză de 110 kilometri pe oră.

Grupurile de mediu au cerut de multă vreme introducerea unei limite generale de viteză.

În urmă cu trei săptămâni, organizația de mediu Greenpeace a propus măsuri pe termen scurt pentru a reduce consumul de petrol al Germaniei – și, prin urmare, dependența acesteia de importurile de petrol rusești. Aceasta include introducerea unei limite temporare de viteză de 100 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile de țară și 30 km/h în orașe pe durata conflictului. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.