Germania trimite un camion încărcat cu ajutoare în zonele sinistrate

Germania trimite un camion încărcat cu ajutoare în zonele sinistrate

Mobilizare extraordinară și la Timișoara pentru cei încercați de vâltoarea apelor unde un apel pe social media s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă.


Inițiatoarele campaniei se gândeau la început că vor reuși să strângă cu ajutorul comunității un microbuz cu donații, dar au sărit în ajutor foarte multe persoane.

Colegiul Național al Asistenților Sociali a lansat această campanie în urmă cu câteva zile și foarte multe persoane au răspuns. Au venit nu doar cu donații, ci mulți au fost dispuși să se implice în această campanie.

Sunt trei centre de colectare, două la Timișoara și unu la Moșnița Veche, însă s-au strâns produse și în alte părți – încălțăminte, haine, produse de curățenie, de igienă și altele de primă necesitate pentru oamenii afectați de inundații.

Astăzi, 15 bărbați voluntari pleacă din Timiș să îi ajute pe cei loviți de furia apelor cu două microbuze încărcate de ajutoare. Un TIR cu pături, saltele, mături, mopuri și alte produse adunate de diaspora din Germania pleacă spre România.

Preotul din satul Alioș, împreună cu enoriașii, au reușit să strângă un microbuz cu produse.

S-au făcut foarte multe donații în bani direct în contul Băncii de Alimente Galați.

O campanie de strângere de fonduri se desfășoară în toate parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Timișoarei, iar mitropolitul Banatului a făcut un apel către societățile comerciale care doresc să vină în ajutor.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, din Timiș au plecat și cinci pompieri cu două autospeciale de intervenție cu 100 de lopeți și 100 de roabe, cumpărate cu ajutorul Mitropoliei Banatului, iar noaptea trecută alți 30 de pompieri au plecat spre zonele calamitate.



GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.