GERMANIA Șoferii de camion nu au nevoie de certificat COVID dacă rămân în cabină sau nu intră în contact cu angajații Recomandat

GERMANIA Șoferii de camion nu au nevoie de certificat COVID dacă rămân în cabină sau nu intră în contact cu angajații

Șoferul de camion nu mai trebuie să prezinte dovada 3G dacă nu intră în contact cu alte persoane pe teritoriul Germaniei, a anunțat DSLV Bundesverband Spedition und Logistik.

Prezentarea dovezii de vaccinare, trecere prin boală sau testare poartă numele de regula 3G în Germania.


Potrivit unui document al Ministerului Federal al Muncii, vehiculele sau mijloacele de transport - contrar celor comunicate inițial de Ministerul Transporturilor - nu sunt considerate locuri de muncă în sensul secțiunii 28b (1) din Legea privind protecția împotriva infecțiilor, care a fost revizuit la 24 noiembrie.
Nu este necesară verificarea 3G pentru șoferii de camion, dacă nu există contact fizic în timpul cât aceștia se află pe teritoriul german.


În principiu, șoferii de camion trebuie să aibă la ei și un certificat 3G atunci când intră în spațiile/locurile de muncă ale altor angajatori. Acest lucru se aplică, de exemplu, la încărcarea și descărcarea mărfurilor, atunci când șoferul se dă jos din camion pentru a verifica încărcătura sau siguranța mărfii. Cu toate acestea, șoferii sunt scutiți de această obligație dacă nu intră în contact fizic cu alte persoană. De exemplu, acest lucru se poate realiza printr-un plan de igienă sanitară al companiei.

În ultimele zile a existat un protest în industria transporturilor, deoarece noile reglementări au fost clasificate ca nefezabile. Cea mai mare teamă a fost că lanțurile de aprovizionare, deja extrem de tensionate, se vor rupe, scrie eurotransport.de.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.