Franţa: Şofer profesionist român de camion, rupt de beat, a căzut de la volan pe o autostradă Recomandat

Franţa: Şofer profesionist român de camion, rupt de beat, a căzut de la volan pe o autostradă

Un șofer profesionist român, rupt de beat, a căzut din scaun, de la volan, pe o autostradă din Franţa.

Poliţiştii erau de faţă şi nu le-a venit să creadă în ce stare era camionagiul.
Șoferul român în vârstă de 66 de ani a fost arestat sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 16.00, pe autostradă, într-o zonă de odihnă din Narbonnais. Se schimba în cabină și avea o rată de 2,40 grame de alcool pe litru de sânge.
El a fost judecat, luni, de Curtea Penală din Narbonne. Povestea lui spune multe despre starea în care șoferul român de 66 de ani conducea pe autostradă, sâmbătă după-amiază. Mai mulţi şoferi au alertat jandarmii, după ce au văzut mişcările camionului de 44 de tone condus de român. Mastodontul lovea marginea autostrăzii, periculos pentru ceilalţi participanţi la trafic.
La ora 16, şoferul a fost ajuns din urmă de o patrulă de poliţişti. Era în cabină și se schimba. Era atât de beat încât a căzut din scaun, în faţa poliţiştilor, scrie L'Indépendant.
Şoferul se numeşte Virgil şi a recunoscut că în acea după-amiază a băut bere "în cantități foarte mari". De ce? "Pentru a-mi vindeca stomacul, mă supăra.", i-a răspuns șoferul președintelui Curții Penale din Narbonne, Philippe Romanello.
În timpul detenției, jandarmii care l-au interogat au remarcat că suspectul tremura. E alcoolic? "Nu", răspunde el. A fost vreodată condamnat? - Nu. Toată viaţa a fost şofer de camioane, dar în Franţa e cercetat şi pentru două încălcări ale timpilor de conducere și odihnă. El a spus că a condus, sâmbătă, pentru că se grăbea să ajungă acasă, în România, unde-l aşteaptă o soţie bolnavă.
Judecătorul a decis ca Virgil să fie condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, interdicția de conducere timp de 5 ani pe teritoriul francez și 1.000 de euro de amendă. Virgil a părăsit tribunalul pe jos. Angajatorul lui va trebui să trimită un alt şofer în Franţa pentru a aduce camionul.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.