Franţa. Șofer profesionist român, condamnat la 6 luni închisoare pentru 7 vietnamezi Recomandat

Franţa. Șofer profesionist român, condamnat la 6 luni închisoare pentru 7 vietnamezi

Un şofer profesionist român a fost condamnat în Franţa, de Paşte, după ce a fost prins cu migranţi în semiremorca frigorifică, pe 25 aprilie 2019.

El susține că cei 7 vietnamezi ar fi stat în camionul lui frigorific, la 4°, două zile.
La 25 aprilie, în jurul orei 13.00, Daniel-Costinel Oprisoreanu a fost verificat la terminalul feribotului Loon-Plage, unde urma să se îmbarce cu camionului său frigorific. Șoferul român de 31 de ani avea o încărcătură de mere.
Printre fructe au fost găsiţi șapte cetățeni vietnamezi, fără acte. De îndată ce a fost arestat, șoferul român a indicat că nu știa de prezența pasagerilor în remorcă. În apărarea sa, a susţinut el, vameşii ar fi trebuit să ţină cont de faptul că remorca era sigilată în momentul descoperirii vietnamezilor.
Dar ancheta a stabilit că pe 1 aprilie doi vietnamezi fuseseră descoperiți în camionul său.
Luni, în a doua zi de Paşte, după 4 zile de arest, în faţa judecătorului, Daniel a continuat să susţină că nu ştia nimic despre cei 7 vietnamezi. A spus că aceştia au plecat din Italia pe 23 aprilie, când au fost încărcate merele și ușile remorcii au fost sigilate.
Acest lucru ar însemna că pasagerii ar fi rămas două zile într-o atmosferă de patru grade. Numai că migranţii au declarat la tribunal că fuseseră urcaţi în camion chiar de şoferul român, cu trei ore înainte de a fi prinşi.
Românul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare, urmată de expulzarea din Franţa şi o amendă de 5.000 de euro, scrie lavoixdunord.fr.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping