Fără permis dacă nu îți plătești amenzile de circulație în 60 de zile Recomandat

Fără permis dacă nu îți plătești amenzile de circulație în 60 de zile

Potrivit unui nou proiect de lege depus la Senat, șoferii care sunt amendați în trafic și nu își achită în termen de 60 de zile cuantumul amenzilor ar putea rămâne fără permis de conducere.

Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat iar dacă va primi un aviz favorabil va merge în Camera Deputaților, care este și for decizional pentru a fi votat.

Practic, inițiatorii vor prin această măsură să disciplineze șoferii și totodată să repare o problemă veche cu privire la neplata amenzilor fără consecințe.
La acest moment țara noastră are un nivel foarte scăzut de achitare a amenzilor rutiere.

"Principala problemă este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local. Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local.
De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor – implică și o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unitățile administrativ teritoriale să aibă vreo vină.

Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv", susțin inițiatorii proiectului de lege.

Astfel, dacă legea va fi adoptată și va intra în vigoare şoferii care primesc amenzi de circulație vor fi obligaţi să le achite în decurs de 60 de zile.

În caz contrar vor rămâne fără permisul de conducere până ce vor face dovada achitării amenzilor.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.