Două bucăți de autostradă, finalizate peste 85%, nu se deschid anul acesta Recomandat

Două bucăți de autostradă, finalizate peste 85%, nu se deschid anul acesta

Există riscuri mari ca lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş - Turda şi lotul 2 al drumului expres Craiova - Piteşti să nu fie finalizate până la sfârşitul anului, a declarat, marţi, consilierul pe probleme de infrastructură din cadrul Cancelariei prim-ministrului, Cristian Pistol.

 Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş - Turda a ajuns la 95% finalizare.

 Lotul 2 al drumului expres Craiova - Piteşti a ajusn la un stadiu de 88%.

"Din câte ştiu eu, riscurile sunt mari să nu se finalizeze şi probabil că vor trebui elemente noi care să determine constructorii să finalizeze aceste lucrări. În orice caz, timpul este foarte scurt, din cunoştinţele mele lucrările nu sunt atât de avansate", a afirmat Cristian Pistol, la finalul unei reuniuni organizate marţi cu ocazia Zilei Naţionale a Constructorilor.

Consilierul de stat însărcinat cu monitorizarea investiţiilor în infrastructură a menţionat că măsurile propuse constructorilor celor două secţiuni, cu două luni în urmă, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au fost implementate de aceştia.

"Acum aproximativ două luni de zile, dacă toate măsurile care au fost propuse atunci de Companie ar fi fost luate în calcul şi ar fi fost puse în operă în şantier de către constructor, ar fi fost posibilă (finalizarea celor două secţiuni până la finalul anului, n.r.)", a precizat Cristian Pistol.

Consilierul prim-ministrului a adăugat că Ministerul Transporturilor va publica în curând evaluarea proiectelor rutiere care vor putea fi date în folosinţă până la finalul anului.

"În momentul acesta - am discutat şi cu domnul ministru (al Transporturilor, n.r.) Vâlceanu - se face o evaluare a proiectelor care au posibilitatea a fi recepţionate sau date în trafic anul acesta. Aştept şi eu stadiul evaluării să vedem exact ce progrese s-au întâmplat în şantier şi care ar mai fi elementele care trebuie făcute de constructori pentru darea în trafic. Nu avem încă această evaluare, dar o vom avea în foarte scurt timp", a încheiat Cristian Pistol.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.