Document. Jumătate din șoferii profesioniști de camion manipulează tahografele Recomandat

Document. Jumătate din șoferii profesioniști de camion manipulează tahografele

Un raport al Inspectoratului de Transport și Logistică din Olanda (ILT) arată că până la 50% din tahografe sunt manipulate. Reprezentații Inspectoratului au făcut această afirmație într-un webinar.

Informația a apărut în ttm.nl

ILT indică faptul că între 5 și 30 la sută din vehiculele interne și străine inspectate au fost certificate că ar fi avut tahografe manipulate. Acest procent este egal numărul șoferilor care sunt amendați. Dar ILT spune că nu toți șoferii sunt prinși asupra faptului, astfel că aproximativ 30-50 la sută din tahografele digitale ar fi manipulate.

Există fraude ale tahografului bazate pe tehnici avansate (în mod deliberat), cât și erori inconștiente.
În același timp, ILT admite că nu are o perspectivă completă asupra întregului sector și că nu îndeplinește standardul legal al controalelor de 3% din camioanele existente în trafic.
Tahograful este mijlocul de verificare a timpului de conducere și de odihnă al conducătorului auto. Este în interesul siguranței rutiere, a condițiilor de muncă ale șoferilor și a concurenței loiale ca timpii de condus și de odihnă să fie respectați
Prin urmare, frauda prin manipularea tahografelor trebuie combătută din greu. Este clar că sunt necesare mai multe verificări fizice, arată oficialii olandezi.
O investigație efectuată de ILT arată că frauda tahografă este mult mai complexă decât se presupune și că este necesară o investigație tehnică aprofundată pentru a combate această formă de fraudă

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.