Doar jumătate dintre români sunt mulțumiți de actualul loc de muncă

Doar jumătate dintre români sunt mulțumiți de actualul loc de muncă

Aproape 37% dintre români privesc cu optimism anul 2019 când îşi evaluează situaţia financiară, dar doar jumătate dintre respondenţi sunt mulţumiţi de locul actual de muncă, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de Provident Financial România, publicate joi.


În acelaşi timp, peste 81% consideră că pot cumpăra mai puţine lucruri cu 100 de lei în prezent, faţă de 2018, potrivit datelor unui sondaj desfăşurat la nivel naţional de către Provident Financial România, pe un eşantion reprezentativ de 1.821 respondenţi.

Aproape o treime dintre respondenţi simt că şi acest an va fi la fel ca 2018, iar 30% se declară pesimişti.

”Cu toate acestea, peste jumătate dintre români consideră că nivelul de trai este şi va rămâne neschimbat în acest an, iar aproape 28% se pregătesc pentru un an în care viaţa va fi mai grea decât în 2018”, se arată în comunicat.

Dacă 43% dintre români dispun de aceleaşi finanţe ca anul trecut, doi din zece respondenţi îşi văd economiile erodate şi mai puţin de 16% au reuşit să strângă mai mulţi bani.

Respondenţii sunt îngrijoraţi de scăderea puterii de cumpărare, iar mai bine de 81% dintre aceştia simt că îşi permit mai puţine lucruri cu 100 de lei, în comparaţie cu anul trecut.

”Preocuparea principală este, pentru aproape o treime dintre români, să economisească mai mult în acest an, iar la o distanţă foarte mică – 31% - urmează cei care pur şi simplu vor să mai reducă din datorii. Podiumul este completat de cei 17% care şi-au planificat investiţii, în special în casă”, se arată în comunicat.

Jumătate dintre români se declară mulţumiţi de locul de muncă. Cu toate acestea, procentul celor care consideră că primesc un salariu suficient de bun scade sub 33% şi doar 23% dintre respondenţi au încercat să îşi îmbunătăţească situaţia, cerând o mărire, potrivit sondajului.

”De partea cealaltă, 45% dintre români sunt nemulţumiţi de salariu, dar aproape şase români din 10 nu şi-au găsit sau nici nu şi-au căutat curajul de a solicita o mărire de salariu. De două ori mai mulţi angajaţi au avut curajul de a cere o mărire răsplătit cu un răspuns pozitiv – 12% - decât cei care au fost refuzaţi – 6,5%. În acest context, angajatorii se dovedesc a fi mai proactivi, iar peste o treime dintre respondenţi admit că au primit măriri salariale fără a le solicita”, se arată în comunicat.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.