De ce rămân blocate camioanele și autocarele în Pasajul Unirii, după reabilitare? Cum au dispărut 16 cm Recomandat

De ce rămân blocate camioanele și autocarele în Pasajul Unirii, după reabilitare? Cum au dispărut 16 cm

Cinci accidente au avut loc în Pasajul Unirii din centrul Capitalei în ultimele trei săptămâni.

Autocarele, camioanele și TIR-urile au distrus limitatorul de înălțime sau au rămas blocate în pasaj. Bucureștenii și-au pus întrebarea dacă Pasajul Unirii s-a micșorat după lucrările de reabilitare, de vreme ce frecvența accidentelor a crescut. Mihai Coaje, șef de lucrări în Primăria Sectorului 4 și cel care s-a ocupat de reabilitarea pasajului, explică de ce pasajul a pierdut 16 centimetri din înălțimea care poate fi traversată de mașini. Pasajul Unirii a fost închis două luni și jumătate pe perioada verii pentru reparații. A fost redeschis în 4 septembrie, iar de-atunci, accidentele rutiere s-au ținut lanț acolo. Pasajul Unirii fost redeschis în 4 septembrie. Foto: Eli Driu În primele două zile, în poarta gabaritică au rămas înțepenite, pe rând, două autocare, pentru ca pe 8 septembrie, dimineață, un TIR să o distrugă complet. Cabina șoferului a fost și ea avariată atunci, iar traficul a fost blocat câteva ore.
Potrivit Primăriei Sectorului 4, înălțimea porții gabaritice este de 3,52 de metri, iar a Pasajului Unirii, de 3,69 de metri. Măsurătorile polițiștilor rutieri au arătat că înălțimea camionului era de 3,8 metri.
„Înălțimea construcției a fost întotdeauna aceeași. Doar că sus, în plafon, erau niște găuri, era spațiu. Acum, după reabilitare, plafonul are un sistem de iluminare și au fost montate ventilatoare, care au fost sigilate cu plase de tablă”, explică Marius Coaje. Practic, nu s-a intervenit în înălțimea pasajului, dar a fost coborât, într-adevăr, plafonul prin montarea ventilatoarelor și a corpurilor de iluminat.

(libertatea.ro)


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.