De azi încep restricțiile pe Valea Oltului. Vezi ce rute ocolitoare ai Recomandat

De azi încep restricțiile pe Valea Oltului. Vezi ce rute ocolitoare ai

Luni, 8 iulie 2024, de la ora 06:00, circulația auto pe DN7, între Boița și Lazaret, va fi restricționată. Timp de o lună, pe cei opt kilometri dintre cele două localități se va putea circula doar noaptea.

Închiderea circulației este necesară pentru a permite execuția lucrărilor de defrișare necesare pregătirii execuției lotului 2 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Timp de 30 sau 31 de zile (încă nu este stabilit exact), circulația auto între Boița și Lazaret va fi restricționată între orele 06:00 și 20:00. Pentru locuitorii și angajații afectați de aceste restricții vor fi create și două „intervale” în care aceștia vor putea circula prin zona cu interdicție însoțiți de muncitorii responsabili cu siguranța: de la 07:30 la 08:00 și, respectiv, de la 17:30 la 18:00.

Pe sensul de mers către Vâlcea, punctul din care va intra în vigoare restricția pe timp de zi îl reprezintă sensul giratoriu de dinainte de Boița, cel care face legătura între DN7 și bretelele de acces pe autostrada A1. Polițiștii vor avea permanent un dispozitiv aici, pentru a controla documentele celor vor dori să intre în Boița ori să ajungă la alte zone care nu sunt afectate de lucrări.

Pentru a compensa efectele acestor restricții, CFR a anunțat că pentru toate cele șapte trenuri care trec prin zonă va fi dublată capacitatea. În afară de aceste suplimentări de capacitate, cei de la CFR anunță punerea în circulație a altor trei trenuri suplimentare, dintre care unul singur va străbate toți cei 99 de km dintre Sibiu și Râmnicu Vâlcea. Detalii despre modificările orarului CFR puteți citi aici: Valea Oltului: CFR anunță trei noi trenuri și că dublează capacitatea de transport de când se închide circulația auto.

Reprezentanții CNAIR au comunicat o listă de rute alternative, atât pentru mașinile cu un tonaj peste 7,5 tone, cât și rute pentru mașinile care au un tonaj sub această limită.

RUTE OCOLITOARE
Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:

• Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

• Pentru relația Pitești – Brașov și retur:
Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov

• Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:
București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.


IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.